В имунизационния център на Регионалната здравна инспекция във Видин са ваксинирани

...
В имунизационния център на Регионалната здравна инспекция във Видин са ваксинирани
Коментари Харесай

Личен пример: Църковни служители се ваксинираха срещу COVID-19

В имунизационния център на Регионалната здравна инспекция във Видин са имунизирани 100 души в сряда, заяви доктор Мариана Чавдарова, основен специалист в Дирекция " Надзор на заразните заболявания " в Инспекцията. След оповестяването на по-строгите противоепидемични ограничения в страната се следи засилен интерес към имунизирането, сподели още доктор Чавдарова.

В област Видин с изцяло приключен имунизационен цикъл е близо 14 на 100 от популацията. Към днешна дата се усилва и броят на имунизираните с бустерна /трета подсилваща доза/.

Във всички имунизационни центрове и при персоналните лекари във Видинска област има нужните ваксини. Всеки ден в РЗИ и региона се ваксинират от 30 до 60 души, като изключително се е засилил ползата към слагането на ваксини в последните дни.

Към днешна дата във Видинска област се увеличава и броят на имунизираните деца над 12 години. Според доктор Чавдарова, повода за покачвания интерес е фактът, че Видинска област е в тъмночервената зона и са регистрирани 875 болни от Коронавирус -19 на 100000 население.

Според наблюденията на РЗИ-Видин към 90 % от записаните с позитивна проба за Коронавирус -19 лица не са били ваксинирани.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР